Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2009.09.06. 21:20 Dénes Mónika

7 tanács arra, hogy mit tehetsz, ha a mostani kapcsolatodban is megjelennek ugyanazok a hibák, amik az előzőben

Mindegy, hogy ki játssza el a másik főszerepet életed színdarabjában, ha a Te forgatókönyved ugyanolyan hibás marad.

 

 

Életünk során sokszor váratlanul jövünk rá valamire, ami segít a megoldás megtalálásában. Nem tudhatod, mikor ér utol hirtelen egy információ, vagy más hatás, amikor egyszer csak megvilágosodik minden, és tudod, mit kell tenned.

Nekem pl. volt már olyan álmom, amikor egy előttem titokban tartott dolgot egyszerűen megálmodtam. Másnap rá is kérdeztem gyorsan, és kiderült, hogy az álmom néhány aprócska részlettől eltekintve gyakorlatilag egyenlő volt a valósággal.

Amit most meg szeretnék veletek osztani, az nem velem történt meg, de az álomnak itt is nagy szerep jutott. Tünde, egy elvált nő, jelenlegi párjával 3 éve élnek együtt. Aznap este, amikor a következőt álmodta, csúnyán összevesztek. Tulajdonképpen ezt a vitát élte át újra az álmában is, csak egy fontos különbség volt, ami nem stimmelt. A férfi, akivel vitázott, nem jelenlegi párja volt, hanem a volt férje. Amikor reggel felébredt, és tudatosodott benne, hogy mi történt az éjszaka, akkor komolyan elkezdett gondolkodni, hogy mi is lehet az álom üzenete, jelentése.

Elég hamar megdöbbentő felismerésben volt része. Mindkét párjával, sőt tulajdonképpen az összes eddigi partnerével ugyanazokat a konfliktusokat, harcokat vívta meg. Ő volt az állandó szereplő, a társak cserélődtek. Tünde belátta, hogy hiába cseréli a szereplőket, ha a forgatókönyv ugyanaz. Rájött, hogy sürgősen lépnie kell.

 

Saját életének most már a rendezője is szeretett volna lenni; egy másik szerepet, és más jelenetekkel szeretett volna eljátszani…

 

7 lépésben röviden összefoglaltam, mit tehetsz, ha már felismerted, hogy ugyanazokba a hibákba esel az új kapcsolatodban is:

  1. Te a saját tetteidért tudod vállalni a következményeket. Ha hibásnak ítéled egyes tetteidet, akkor a felelősség is a tiéd azok megváltoztatásáért. Épp ezért először alaposan vizsgáld meg saját megnyilvánulásaidat: beszéd, érzelemkifejezések, tettek, gesztusok… Gyűjtsd össze azokat, amikben fejlődnöd kell!
  2. Ha úgy ítéled, van min változtatnod, akkor ne habozz, kezdj hozzá minél hamarabb!
  3. Ha nem igazán sikerül megtalálnod, hogy mi lehet a kritikus pont, akkor kérdezd párodat, mondja el ő, mi az, amit nehezen tolerál, tűr, mi zavarja őt. Mivel tudnád elérni azt, hogy ő jobban érezhesse magát a kapcsolatotokban.
  4. Ezekben a dolgokban próbáljatok meg közös nevezőre jutni, és akkor ez lesz számodra az útmutató, hogy melyik irányba kell változnod.
  5. Fejezd ki komoly szándékodat, hogy Te minden tőled telhetőt megteszel, és kérd a támogatását, hogy szükség esetén figyelmeztessen, ha ismét visszatérnél az elhagyni kívánt viselkedésformákhoz!
  6. Légy kitartó, és adj magadnak időt a változásra! Nem sikerülhet azonnal, és a fejlődés is járhat még időnkénti visszaesésekkel!
  7. Ha elakadtok, akkor forduljatok nyugodtan szakemberhez!

 

Hozzáláttál már a visszatérő hibák kiiktatásához? Ugye nem egyszerű magadban megkeresni a nem túl eredményes megnyilvánulásokat, annak ellenére, hogy olyan jellemzők rád?

 

Fel vagy már iratkozva a Blogértesítőre? Ha még nem akkor megteheted feljebb, a jobb oldalsávban lévő piros keretes részben.

 

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód párkapcsolat válás után megismétlődő problémák


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr641356439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása