Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2009.12.21. 20:36 Dénes Mónika

Mikor mondtad párodnak utoljára, hogy szeretlek?

Gondold végig! Nem szoktál-e le észrevétlenül a szereteted szavakba öntéséről, vagy esetleg szándékosan nem mondod már párodnak, hogy szereted?

 

 

A kapcsolat elején is lehet, hogy nehezen szánja rá magát az ember, hogy ilyen őszinte vallomást tegyen, amíg nem alakult ki egy bizonyos fokú bizalom, és amíg nem érzi, hogy ezzel túlságosan kiszolgáltatottá, sebezhetővé válik.

Aztán, amikor már felszabadultan, szerelmesen, és a másik szerelmét is érezve bátran kimondjuk, akkor aztán már megállás nélkül azt érzi az ember, hogy folyton szavakba kell öntenie, mennyire szereti a kedvesét, és így is tesz. Ha éppen nincs mellette, akkor sms-ben írja meg, vagy hagy egy üzenetet a fürdőszoba tükrén, vagy egyéb kreatív ötletekkel is lehet szerelmet vallani.

Idővel ez a nagy lelkesedés alábbhagy, és hajlamos az ember ellustulni ezen a téren. Ez viszont elbizonytalaníthatja a partnert, ha nem érzi már azt a forró szerelmet, nem tapasztalja azt a kezdeti rajongást.

 

Nyilván azt a fokozott, intenzív állapotot, ami a kapcsolatot kezdetben jellemzi, nem lehet egy életen át fenntartani, de a másik véglet felé elcsúszni nagyon sokat árthat a kapcsolatnak.

 

Ebben is, mint nagyon sok mindenben meg kell találni az egészséges arany középutat.

4 pontban összefoglaltam, mire is gondolok, amikor ezt írom:

    • Tudomására kell hoznod szerelmednek, hogy szereted, és örülsz annak, hogy magad mellett tudhatod Őt. Ne várd el, hogy magától kitalálja, és azt sem, hogy azt „ossza be”, amit a szerelmetek kezdetén mondtál neki.
       
    • Ennek jónéhány kifejezési formája lehet, de azért annak a bizonyos szónak is el kell hangoznia időnként: SZERETLEK! Ezt hallani jó érzés, szívet melengető.
       
    • Ha gyakran mondod párodnak, hogy mennyire szereted, és ezt persze a viselkedésed is alátámasztja folyamatosan, akkor mindez a bizalmat erősíti. Segíti a „MI-érzés” kialakulását, és fenntartását.
       
    • Feszültségek csökkentésére is alkalmas lehet, meddő viták leállítására, az indulatok lecsillapítására, ha elmondod, mennyire szereted a másikat, de ez és ez nem tetszik, zavar, vagy bizonyos dolgokról más a véleményed. Nagyon hatékony lehet azzal indítani egy probléma megbeszélését, hogy az érzéseid nem változtak iránta, és készen állsz a kompromisszumok megkötésére.
       
    • Ne csak kitüntetett alkalmakkor beszélj az érzéseidről, szeretetedről, hanem sokkal gyakrabban.
       

Most karácsony közeledtével, és persze karácsonykor, ami a szeretet ünnepe, rengeteg lehetőséged nyílik, hogy elmondd párodnak: Szeretlek!!! Most végképp ne fukarkodj a szavakkal, de persze csak akkor, ha mindezek a szavak őszinte érzéseidet tükrözik.

 

A sorsolás, illetve Csernus Imre: A nő című könyvének (névre szólóan dedikálva) nyertese:

Nagy Ágnes Eszter

http://mlmhogyan.com

GRATULÁLOK!

A könyv már úton van!

 

SZERETNÉK MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK NAGYON BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNNI, AZOKNAK IS, AKIK PÁRBAN VANNAK, ÉS AZOKNAK IS, AKIK JELENLEG ÉPPEN EGYEDÜL.

 

 

Fel vagy már iratkozva a Blogértesítőre? Ha még nem akkor megteheted feljebb, a jobb oldalsávban lévő piros keretes részben.

 

Szólj hozzá!

Címkék: összetartozás szerelmi vallomás szeretet kifejezése érzések kifejezése


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr401614300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása