Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2009.11.07. 12:55 Dénes Mónika

Most ne szexeljünk... halál fáradt vagyok

Ha a kapcsolatotokban egyre sűrűbben hangzik el ehhez hasonló mondat, akkor bizony ott valami nagyon nem stimm. Miért van ez és mi rá a megoldás? 

 

Az utóbbi pár blogbejegyzés arra hívta fel a figyelmedet, hogy milyen módokon lehet elhanyagolni egy kapcsolatot, illetve, milyen károkat tud mindez okozni. Egy valamiről még nem esett szó ezzel kapcsolatosan. Hogyan hat mindez a szexuális életre?

Egy unalmas, megszürkült kapcsolatban egyre kisebb a motiváció arra, hogy összebújjanak a párok. Csökken a vonzalom, mely a szexuális vágy csökkenését is eredményezheti. Ritkulnak az együttlétek, lehet, hogy a másiknak való örömszerzés már nem is fontos.

 

A fáradtság a túlzott kimerültség is oda vezethet, hogy jobban vágyik az ember egy kiadós alvásra, mint egy kiadós szexre.

 

Ha ezek jellemzők a Te kapcsolatodra is, akkor szerinted mindez meddig tartható állapot? Kinek jó ez? És ha nem jó egyikőtöknek sem, akkor vajon mi lesz a megoldás?

A testiség sok más tényező mellett, de egy nagyon fontos, hangsúlyos tényező egy párkapcsolatban. Ha nem kielégítő a szex, akkor az a kapcsolat más vonatkozásaira is negatívan hat, míg ha a kapcsolat valamilyen okból nem megfelelő, akkor az ki fog hatni a szexuális életre, annak minőségére, és mennyiségére is.

Persze mindez ellentétes előjellel is érvényes, vagyis, ha sikerül a szexuális nehézségeken felülkerekedni, és megoldást találni, akkor ez elősegíti a problémamegoldást más területeken is. Illetve, ha valamilyen párkapcsolati konfliktust sikerül rendezni, akkor a felek újra egymásra találhatnak az ágyban is. Mindenképpen meg kell beszélni a nehézségeket.

A baj gyakran a kommunikációban van. Azt hisszük, hogy tudunk kommunikálni, pedig nem tudunk. Az egyik azt hiszi, hogy a másik tud a bajáról, pedig honnan tudna, ha nem mondja el neki. Egymásra figyelés, kérdezés és beszélgetés helyett, a felek csak saját vélekedésüket, feltételezésüket forgatják a fejükben.

 

Ha csökken a vágy, akármi is az oka, feltétlenül beszéljetek róla. A bajok elfojtásának rossz vége lehet: kiábrándulás, elkeseredettség, önbizalomvesztés, megcsalás, szakítás.

 

5 tanácsot szeretnék megosztani veled, amit minél előbb meg kellene fogadnod, ha negatívan változott a szexuális életetek.

  1. Ne gondold rögtön azt, hogy a jelenség oka az érzelmek kihűlése. "Már nem szeretjük egymást annyira?" A vágy csökkenését gyakran félreértik, úgy gondolják, hogy kapcsolatukkal komoly baj van, mert társuk nem kívánja a velük való szexet olyan gyakran, mint ők. Az esetek legnagyobb részében nem erről van szó. Lehet, hogy egyszerűen stressz, vagy munka az ok. Álmosan nem szabad erőltetni az együttlétet, ilyenkor alvásra van szükség. Az egyetlen célravezető megoldás, ha megbeszélitek egymással érzéseiket, problémáikat. Ne feledd: a saját boldogságotokról van szó!

  2. A félreértéseket, feltételezéseket meg kell beszélni. A szexben is lehetnek dolgok, amik nem egyformán okoznak örömet. Tisztázni kell, mert lehet, hogy ha gyakran teszel olyat, aminek a másik nem örül, vagy éppen sosem teszel olyat, amire nagyon vágyik, akkor kerülni fogja párod az együttléteket, vagy nem fogja élvezni.

  3. Nem érdemes másnál keresned az újdonságot, hisz annak varázsa ott is csak átmeneti lesz, célszerűbb az eredeti kapcsolatban törekedni az unalom megelőzésére a szeretkezések idejének, helyének és módjának változatosabbá tételével. Oszd meg pároddal erotikus fantáziáidat, mondd el, mit hogyan szeretnél másként csinálni! Vagy óvatosan vezesd be szeretkezés közben! Technikák, ötletek erotikus anyagokból is felhasználhatók. A szexuális életet gondolatokkal, szavakkal, látvánnyal, illattal, érintéssel lehet kiváltani, stimulálni.
     
  4. Meg szoktad csókolni még naponta párodat? Nincs mindig szexuális aktusra sem szükség. Néha elég az ölelés, simogatás, csókolgatás. Ezek a pillanatok is fontosak, segítenek az ellazulásban, meghitté teszik a kapcsolatot, a gyengéd érintés feledtethet bármilyen nehézséget.
     
  5. Figyelj új lehetőségekre a kapcsolatban a szexen kívül is! Ezek egyszerű lépések is lehetnek, mint az evési, alvási vagy vásárlási szokások megváltoztatása. Találjatok új beszédtémákat, keressetek fel új helyeket, barátkozzatok össze új emberekkel stb.

  

 

3 komment

Címkék: életmód megújulás szexuális problémák elhanyagolt párkapcsolat vágy csökkenése


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr751506965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dénes Mónika 2009.11.08. 20:50:03

@juc1us: Köszönettel veszek minden hozzászólást, de szeretnélek megkérni, hogy érdemben is szólj hozzá a bloghoz, ha már reklám céljára használod. A jövőben várom építő hozzászólásaidat.

zuzka 2009.11.10. 20:50:12

Nálunk is voltak problémák, egyhangúvá váltak az együttlétek, mig egy újságban különféle trükkökről olvastam és kipróbáltunk egynéhányat és lám történnek még csodák. Mig egy másik alkalommal, amikor szintén a szürkeség felé vettük az irányt beszélgettük a helyzetről, úgy kezdtem, hogy én mit és miért nem szeretnék és, hogy mit és miért szeretnék és mi az, ami jó, amin ne változtassunk és lám a férjem is megnyilt és ő is elmondta, hogy mit és hogyan, gondolom szerepe volt annak, hogy, amit elmondtam őszintén tettem, nem kerteltem és nem vádaskodtam, hogy persze meg, hogy te igy meg úgy.
Szerinted?

Dénes Mónika 2009.11.10. 22:39:15

@zuzka: Gratulálok!!! Nagyon kreatívan, és sikeresen feltaláltad magad, és hatékonyan megoldottátok a helyzetet. Nem engedtétek, hogy állandósuljon a szürkeség, további nehézségeket okozva, és a feszültségeket fokozva. Járj továbbra is nyitott szemmel, hogy meglásd, ha valami nem ok, illetve, hogy észrevedd a lehetőségeket is, amelyekből tippeket, tanácsokat kaphatsz, ötleteket meríthetsz.
süti beállítások módosítása