Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2009.07.15. 22:52 Dénes Mónika

Elég a strandra kimenni és a féltékenység probléma kipipálva

Eszedbe jutott már, hogy amikor épp a strandon lazítasz, akár meg is oldhatnád a féltékenységi problémádat?

 

Végre itt a szabadságok ideje, amikor az embernek hosszú idő után le tud ülni olvasni és a kezébe tud venni 1-2 jó könyvet. Használd ki a strand adta lehetőséget a kapcsolatod megjavítására. Vidd magaddal és olvasd el ezeket a könyveket.

Két olyan írást szeretnék most ajánlani, amely a féltékenységről szól.

Hunyady Orsolya:
A féltékenység három életterületen: a párkapcsolatban, a családban...
(Gondolat Kiadó, 2007)

A féltékenység mindenki életében, majd minden életterületen jelen van. A kutatók mindeddig kevés figyelmet szenteltek a féltékenység szerelmi féltékenységtől eltérő típusainak. Pedig a féltékenység felbukkan más területeken is. A féltékenységtípusok összehasonlítására szintén nem került eddig sor. A szerelmi féltékenység mellett – mely kiindulópontként szolgál a másik kettő megértéséhez és elemzéséhez – tapasztalatokhoz jutsz a testvérféltékenységet, és a munkahelyi féltékenységet illetően, mely a munkatársak között jelentkezik. Emellett megismerheted a szülői féltékenységet, vagyis azt a jelenséget, amikor a szülők rivalizálnak gyermekük figyelméért.

Haraszti László - Lux Elvira - Popper Péter:
Magány és társ - Féltékenység és hűség - Az élet dolgai
(Saxum Kiadó, 2005)

A "Mesterkurzus" szereplői nem tartják magukat mestereknek, hanem tudósai vagy kitűnő gyakorlati szakemberei egy-egy tudományterületnek. Szándékuk az volt, hogy a mindennapos élet valamelyik fontos problémáját szellemileg körüljárják, és több oldalról megvilágítsák, lehetőleg a fiziológia, a pszichiátria, a pszichológia és a művészet szempontjából. Talán ennyi az élet titka: szeretnénk, hogyha szeretnének minket. Vagy talán ez túlságosan önző vágy? A pszichológus, a szexológus, az író a "Mesterkurzus" e kötetében a férfi-női kapcsolatok buktatóiról beszél, arról, amit gyakran elrontunk, és arról, amit mégis módunk van megtenni a család megőrzéséért a mai családkultúrában. Nem könnyű olvasmány, mert vádaskodni, bűnbakot keresni könnyű, de saját felelősségünket vizsgálni, bizony sokszor nehéz. Mégis fontos - a saját lelkünk érdekében is -, hogy ne legyenek elintézetlen maradékaink, hogy azt érezhessük: megtettünk mindent, amit megtehettünk.

Olvastad már ezeket a könyveket? Oszd meg velünk gondolataid, tapasztalataid.

 

Fel vagy már iratkozva a Blogértesítőre? Ha még nem akkor megteheted feljebb, a jobb oldalsávban lévő piros keretes részben.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: egészség szerelem párkapcsolat féltékenység elcsábítás


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr811248412

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elég a strandra kimenni és a féltékenység probléma kipipálva 2009.07.16. 10:42:36

Eszedbe jutott már, hogy amikor épp a strandon lazítasz, akár meg is oldhatnád a féltékenységi problémádat?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása