Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2010.09.05. 15:23 Dénes Mónika

Mosogatás, mint szerelmi vallomás

Figyelmesség, tervezés, idő és igyekezet kell hozzá, pozitív hozzáállás. Bizonyos dolgokat megtenni a másik kedvéért, de nem véletlenszerűen, hanem célzottan, személyre szabottan.

 

Írtam már korábbi (2009. 11. 21.-i) bejegyzésben a szeretetnyelvről, annak fajtáiról, és annak fontosságáról. Az a lényeg ezzel kapcsolatban, hogy azon a nyelven, olyan formában érdemes „szólnod” párodhoz, kifejezned szeretetedet, amelyen ő a legjobban fogja azt érezni, hogy szereted. Mindenki vágyik a szeretetre, és azt többféleképpen ki is lehet fejezni, de ha nem azon a „nyelven” teszed ezt, ahogyan párod leginkább megérzi azt, akkor előfordulhat, hogy bár nagyon igyekszel, ő mégis azt érzi, hogy nem szereted őt.

Az 5 szeretetnyelvet újra felsorolom (csak ismétlésképpen):

  1. elismerő szavak
  2. minőségi idő
  3. ajándékozás
  4. szívességek

  5. testi érintés

Összeszednék néhány gondolatot a szívességek-kel kapcsolatban.

 

Lehet, hogy párod csak néhány apró cselekedetre vágyik, melyet, ha megteszel, tökéletes bizonyítékát adod szeretetednek iránta. Hidd el, megéri mindezt bevállalni!!!

 

Pontokba szedve a lényeg a következő:

  1. Érdemes mielőbb megtudni párodról, hogy melyek azok a szívességek, melyeket ő nagyra értékel, melyeket szereteted jeleiként, bizonyítékaiként könyvel el.
     
  2. Ha aszerint cselekszel, hogy párod elégedett legyen, és ez hamarosan be is következik, akkor valószínűleg te is úgy érzed majd, hogy ezek egyáltalán nem nagy áldozatok a kapcsolatotok minőségének, párod elégedettségének, örömének emelése érdekében.
     
  3. Azért lesz hasznos „befektetés”, mert megtelik párod „szeretettankja”, azt fogja érezni, hogy szereted őt, ettől boldog lesz, és ha ő is szeret, akkor igyekezni fog ő is kimutatni a szeretetét.
     
  4. Ha tudtára hozod, hogy te mire is vágysz, mitől éreznéd úgy, hogy szeret, akkor lehetővé teszed számára, hogy ő is úgy szerethessen téged, ahogy neked az jó. Megadod neki azt az információt, hogy mitől telik meg a te szeretet-tankod, mivel érdemes neki megtöltenie azt.
     
  5. Így fog folyamatosan, kölcsönösen feltöltődni ez a tank, ami által a kapcsolatotok működni tud majd, nem merül le, hiszen mindketten megkapjátok majd egymástól azt a fajta figyelmet, törődést, amelyre szükségetek van. Ezekkel a tevékenységekkel magatokra vállalhattok valamennyit a közös terhekből, de szerencsére pont azokat kiválogatva, amelyeket, ha megtesztek, cserébe csupa jóra számíthattok ti is.
     
  6. Mindezeken felül ezek a cselekedetek az érzelmeket is közvetítik, nagyon jól kifejezik, kimutatják, hogy mennyire fontos számotokra a másik.

 

Mik lehetnek ezek a kisebb-nagyobb szolgálatok? (akkor is, ha ezeket csak időnként teszed meg)

► a vacsoráról való gondoskodás,

► a terítés, vagy mosogatás,

► az autó kitakarítása,

► a gyerek megfürdetése,

► a számítógép karbantartása,

► a lakás rendben tartása, stb.

 

Bármilyen tevékenység lehet ez:

  • mondjuk, amit párod nem szeret elvégezni, neked viszont nem akkora áldozat,
  • mindig ő csinálja – óriási ajándék, ha időnként leveszed ezt a terhet a válláról,
  • vagy nagyon elfoglalt, ezért bármi, amit megteszel helyette, vagy neki, az óriási segítség – és nagyon hálás lesz érte.

 

Úgy fogja érezni, hogy figyelsz rá, hiszen – látva a sok feladatát, vagy rossz hangulatát, vagy fáradtságát – gyorsan és nagyon pozitívan reagálsz az aktuális helyzetre, ami azt jelenti, hogy jól felmérted azt, és ennek megfelelően cselekszel. Ezzel gyakorlatilag azt is bebizonyítod, hogy jó helyzetfelismerő képességekkel rendelkezel, és készségesen rendelkezésére állsz, ha szüksége van rád, figyelmes vagy, szereted Őt.

Ha megfogadod a fentieket, akkor hamarosan…

…így fog rólad áradozni Párod: Olyan „Édi”, igazi „cukipofa”/ egy „tündér”, amikor meg sem kell kérnem, és ő nekilát a...)

 

 

Fel vagy már iratkozva a Blogértesítőre? Ha még nem akkor megteheted feljebb, a jobb oldalsávban lévő piros keretes részben.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: elégedettség figyelmesség szeretetnyelv szeretet kifejezése szívességek


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr282273100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása