Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2009.11.21. 09:46 Dénes Mónika

Kiskarácsony, nagykarácsony, csak legyen már vége...

Ismered eléggé párodat, és tudod, hogy mire vágyik, vagy csak az utolsó pillanatban kényszerből lekapsz a polcról egy ajándékcsomagot?
 

 

Iratkozz fel a blogértesítőre és a Tied lehet egy értékes karácsonyi ajándék: Csernus doktor névre szólóan dedikált könyve. Részletek itt >>>
 

Közelednek az ünnepek. Biztosan Te is gondolkodtál már azon, kinek mivel fogsz kedveskedni. Gyakran elhangzik (én is előszeretettel használom a gyerekkoromban oly kedves szófordulatokat): „Írtál-e már a Mikulásnak”- kérdezem valamelyik családtagomtól, vagy akár konkrétabban: „Mit kértél a Jézuskától?”

Sokan azonban már terhesnek, kényszernek érzik ezt a kötelező ajándékozást, amikor egyre drágább ajándékokra költenek, sokszor hitelekből, viszont az ünnep lényege elvész a "csomagok között". A bevásárlóközpontok zsúfolt forgatagában tanácstalanul keres az ember, nem tudja mit kellene a fa alá tennie, az utolsó pillanatokban, végül lehet, hogy nem azt veszi meg, ami a legmegfelelőbb. A készülődés, a kapkodás az összes feszültségével képes elrontani a meghitt hangulatot, a szeretet kellemes perceit.

 

Ne engedd, hogy az idei karácsonyodból hiányozzon a szeretet! Elsősorban szeretetet adjál, vagy szereteted hiteles bizonyítéka legyen az, amit szeretteidnek átnyújtasz!

 

Ebben a karácsonyi hangulatban jutott eszembe, hogy írhatnék néhány gondolatot az ajándékozásról.

Az első, ami eszembe jut ezzel kapcsolatban, az az, hogy egy párkapcsolatban mennyire fontos az adok-kapok egyensúlya. És ez nem csak a hagyományos értelemben vett ajándékok tekintetében igaz. Tulajdonképpen számos dologgal kedveskedhetünk szerelmünknek, ami nem egy boltban megvásárolható, becsomagolható ajándék, mégis sokkal nagyobb örömöt tudunk szerezni vele, sokkal többet is jelenthet drága ajándékoknál.

Ahhoz, hogy mindkét fél számára örömteli legyen az ajándékozás, annak is aki ad, és annak is, aki kap,

 

ismerned kell a másikat, hogy olyan dologgal tudd őt meglepni, ami szereteted igazi kifejezője, de, aminek ő is igazán örül. Ebben az esetben fogod az ő szeretetigényét is kielégíteni.

 

Mindannyiunknak van egy hangsúlyos szeretetnyelvünk, és akkor érezzük igazán, hogy szeret a párunk, ha ezen a nyelven kommunikálja azt felénk. Gary Chapman már több megjelent könyvében 5 szeretetnyelvről ír, melyek közül érdemes azt a leggyakrabban használnod, amelyiket párod legjobban ért, amelyikre ráhangolódott, amelyiket a legjobban igényel.
 

Iratkozz fel a blogértesítőre és a Tied lehet egy értékes karácsonyi ajándék: Csernus doktor névre szólóan dedikált könyve. Részletek itt >>>

 

Mi ez az 5 szeretetnyelv?

  1. Elismerő szavak
  2. Minőségi idő
  3. Ajándékozás
  4. Szívességek
  5. Testi érintés
     

Ha párod elsődleges szeretet-nyelve az ajándékozás, könnyű helyzetben vagy: ez a legkönnyebben elsajátítható szeretet-nyelv.

 

— ajándékot vásárolhatsz is, és hidd el, nem az értéke számít,

— készíthetsz is, amelyet azért fog párod nagyra értékelni, hiszen odafigyelésednek, törődésednek hű bizonyítéka, ha saját kezűleg készítesz neki valamit,

— légy kreatív, engedd el a fantáziád, és meglátod rengeteg lehetőséged van arra, hogy valami aprósággal meglepd szerelmed,

— bármilyen apróságot is viszel neki, érezheti belőle, hogy gondoltál rá, hiszen tudod, mennyire tud örülni csekélységeknek is, ettől feltöltődik a szeretet-tankja,

— a csomagolással is különlegessé teheted, amit átadsz,

— lehetsz Te is az ajándék, a jelenléted, a vidámságod, a támaszod, a barátságod, a mosolyod…

— Írd össze azokat az ajándékokat, melyeket már korábban örömmel fogadott, akár tőled, akár mástól. Ez segít majd abban, hogy milyen jellegű ajándékokat szeret.

— Ha nincs ötleted, mi lehetne a megfelelő ajándék, kérj segítséget családtagtól, vagy olyan baráttól, aki jól ismeri kedvesed! De mindenképpen próbálj valami olyat adni, ami valamiért személyre szóló. Ne párod legyen a sokadik, akit letudsz egy ajándékcsomaggal, amiben van egy tusfürdő, vagy néhány édesség!

— Ne várj különleges alkalomra, ha örül az ajándékoknak, akkor minden különösebb ok nélkül is megajándékozhatod. Nagyobb lesz az öröm, a meglepetés!

 

Gondoskodj párod érzelmi szükségleteiről, és a „befektetés” hamarosan megtérül! Beindíthatjátok az adok-kapok gyümölcsöző (és nem ördögi) körét, csak azt vegyétek figyelembe, melyikőtöknek mi a szeretet-nyelve.

  

Iratkozz fel a blogértesítőre és a Tied lehet egy értékes karácsonyi ajándék: Csernus doktor névre szólóan dedikált könyve. Részletek itt >>>

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: életmód párkapcsolat meglepetés ajándékozás szeretetnyelv elhanyagolt párkapcsolat szeretet tank


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr641541234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása