Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2010.05.24. 12:33 Dénes Mónika

Ez a 7 tipp eloszlathatja a bosszúságot a nyaralási mizéria körül

Ha már a nyaralás előtt felesleges feszültségekkel pakoljátok tele a bőröndöket, amit az útra is magatokkal visztek majd, akkor nagy árat fogtok fizetni ezen plusz súlyok miatt a kapcsolatban.

 

Már sokan valószínűleg tervezik a nyaralást, nagyon várják, hogy kiszállhassanak egy rövidebb-hosszabb időre a mókuskerékből, és átadhassák magukat a pihenésnek, kikapcsolódásnak, szórakozásnak, feltöltődésnek. Azt gondolná az ember, hogy ha nyaralásról van szó, akkor minden csupa jó, és felhőtlen, de persze ez nem igaz. Még ez is hozhat feszültségeket, rossz perceket a párkapcsolatba.

Hogyan? Lássunk néhány példát:

Az úticél megválasztása: az egyik fél valami nagyon csendes, minden nyüzsgéstől mentes helyre szeretne menni, távol a világ, a város zajától. A másik eközben olyan helyre, ahol azért vannak bőven emberek, és persze minden egyéb jó: strand, élményfürdők, csúszdák, vagy városnézéskor is bőven akad „társaság”. Rengeteg program van, ahol bizony lenne kit kerülgetni.

Még mindig a hely megválasztásával kapcsolatban, de anyagi szempontokat is figyelembe véve: országon belül vagy országon kívül, valami távoli országba. Ki mit gondol, hogy mekkora összeget áldozzanak/áldozhatnak erre a nyaralásra a családi költségvetésből. Persze van, hogy ez nem választás kérdése, hanem nagyon egyértelmű, hogy mi az a pénzösszeg, amit pihenésre költhetnek.

Meleg helyre menjünk, vagy oda, ahol éppenhogy nincs kánikula: lehet, hogy pont a kánikula elől menekülve vágyik valamelyikőjük a hegyekbe, vagy csak egy kicsit hűvösebb helyre.

Csak ketten menjünk, vagy egy nagyobb társasággal: mennyire van lehetőség évközben kettesben a kapcsolatot ápolni, vagy éppen a barátok vannak elhanyagolva az év többi napján?

Mivel menjünk? Saját autóval, vagy esetleg vonattal, busszal?

Mikor menjünk, és menjünk-e egyáltalán: kit milyen munkahelyi elfoglaltság, vagy egyéb saját más elképzelések tartanak vissza attól, hogy elmenjen. Van-e olyan időpont, amit be tudnak iktatni egyébként nagyon sűrű életükbe. Lehet, hogy egyiküknek nem a nyár a megfelelő, míg párjának csak nyáron van erre lehetősége.

Láthatjátok, hogy akad bőven olyan feszültségforrás, ami kiválthat vitát, ami felszínre hozhat más sérelmeket is, például azt, hogy ki is az úr a házban? Eljuthat a veszekedés odáig, hogy már nem is az alapproblémán megy a vita, hanem azon, hogy kinek a kezében van a kontroll:

 

„Már megint úgy lesz, ahogy te akarod?” VAGY

„Nem kellett volna ezt velem is megbeszélned előre?” VAGY

„Miért mindig ugyanoda megyünk?” VAGY

„Úgy érzem, hogy nem is akarsz kettesben velem lenni, biztos megint csak a haverjaiddal leszel…”

 

Azt hihetnéd, hogy egy nyaraláson nem lehet összeveszni, hiszen mindenki szeret pihenni, nem lehet olyan nehéz ebben megegyezni. Azonban sajnos nem így van. Ez is egy olyan döntés, mint bármi más, közösen kellene meghozni. Eltérő elképzelések lehetnek, amelyeket lehet, hogy nem nagyon lehet közelíteni egymáshoz. Ha valaki közeli helyre menne, míg párja nagyon távoli országba vágyik, nem lehet az a megoldás, hogy elmennek egy nem olyan messzire lévő 3. helyre, csak hogy ne legyen bármelyikük a győztes ebben a csatában.

 

Mindketten azt fogjátok érezni, hogy vesztesek vagytok, hiszen nem valósul meg az elképzelésetek.

 

Hogyan lehet itt elégedettséget elérni?

Íme 7 jótanács, amit érdemes szem előtt tartanod:

  1. Valószínűleg úgy, hogy ha nagyon eltérő az elképzelésetek, akkor mindkettőre kerítsetek sort. Ennek az anyagi lehetőségek ugyan határt szabhatnak, de ha így van, akkor ne egy évben valósítsátok meg. Sokkal boldogabb lesz mindkettőtök, ha – bár lehet, hogy nem ebben az évben, - de mégis az eredeti ötlete valósul meg, és nem kell róla lemondania. Ha valakinek minden álma, hogy eljusson pl. Egyiptomba, akkor szerintem hajlandó várni rá inkább egy évet, minthogy mindenfelé járt már, csak éppen Egyiptomban nem.
  2. Ha annyira különbözőek vagytok, hogy egyikőtök hegyet szeretne megmászni, míg a másik irtózik a magasságoktól, akkor pedig ne kényszerítsetek a másikra semmi olyat, amit teljesen elutasít. Ha van olyan társasága párodnak, akikkel el tud menni, akkor nyugodtan engedd el, te pedig szervezz magadnak valami olyat, ahová valószínűleg ő nem menne el veled szívesen. Így bár külön-külön, de mindkettőtöknek óriási élményben lesz részetek, amit aztán boldogan megoszthattok egymással. És közben nem teszitek tönkre a másik boldogságát.
  3. Ketten vagy társaságban? A legjobb persze, ha mindkét változatra van lehetőségetek. És nem fontos mindezt besűríteni a nyárra. Ha okosan terveztek előre, akkor egy év alatt biztos, hogy sikerül úgy alakítanotok a szórakozásaitokat, kikapcsolódásaitokat, hogy azt változatosnak, színesnek érezzétek.
  4. Azt gondolom, hogy menni mindenféleképpen ajánlott, a kapcsolat ápolása érdekében. Amikor az ember egy másik környezetbe kerül, ez máris színt visz az életébe, és ha még pihennie is van alkalma, akkor a feltöltődés, a közös élmények csak pozitív hatásokkal gazdagíthatják a kapcsolatot. Ha van valami fix dolog, ami bármelyikőtöknek nagyon fontos, akkor azt érdemes figyelembe venni az időpont megválasztásánál, mert különben úgy járhatsz, hogy pl. párod a luxus szállodában fogja a foci VB meccseit végignézni, miközben te egyedül unatkozol majd a tengerparton.
  5. Hogy mivel is mentek? Ez már tényleg csak részletkérdés. A lényeg, hogy együtt lehessetek, és bátran felejtsetek otthon minden gondot, lazítsatok, élvezzétek bármelyik változat hangulatát, előnyét. Merthogy mindegyik lehet különleges, és élvezetes.
  6. Próbáljátok először feltárni egymás előtt az elképzeléseket, majd figyelmesen meghallgatva a másikat, egy olyan döntést hozni, hogy a nyaralás az tényleg üdítő, és stresszmentes legyen.

 

7. Ne akarj győztes lenni, igyekezz párodat hozzásegíteni ahhoz, hogy felejthetetlen nyaralásban legyen része. Biztosan nem lesz hálátlan!

 

Ezek után kívánom, hogy nagy izgalommal nézzetek szét a lehetőségek között, válasszatok számotokra megfelelőt, csomagoljatok, és a stresszes életeteket hátrahagyva töltődjetek fel, pihenjetek, és küldjetek képeslapot az itthon maradt szeretteiteknek!

Ha van ezzel kapcsolatban valami gondolatotok, amit szívesen megosztanátok, akkor kíváncsian várjuk, én és a blog többi olvasója is!

 

Fel vagy már iratkozva a Blogértesítőre? Ha még nem akkor megteheted feljebb, a jobb oldalsávban lévő piros keretes részben.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kontroll feltöltődés kapcsolat ápolása közös döntés közös élmények


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr702027318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása