Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2009.10.17. 22:14 Dénes Mónika

Vajon a Te kapcsolatod sikertörténet lesz, vagy totális kudarc?

Vállalod-e a kockázatát annak, hogy változtass, egy sokkal harmonikusabb párkapcsolat reményében? Vagy beletörődsz a jelenlegi állapotokba, kockára téve viszont a kapcsolat életképességét?

 

 

Korábbi blogbejegyzésekben már nagyon sok fontos tényezőre felhívtam a figyelmedet, ami javíthat a kapcsolatodon. Ma egy sikertörténetet mesélnék el, hogy lásd, a gyakorlatban is működőképes a dolog. Olvasd el, majd Te is dönts a saját életedről!

A pár, akiről most írni fogok 6 éve élt házasságban. Nagyon sokat kellett dolgozniuk, hogy a kiadásaikat fedezni tudják, illetve, hogy a megálmodott otthonukat megvásárolhassák, ahová nyugodt körülmények között bevállalhatnak gyerekeket is. A közös céljaik, és a megvalósítás érdekében végzett rengeteg munka viszont veszélyeztette a közös jövőjüket.

7 napból hetet dolgozott a férj, havonta egy hétvégéje volt szabad. Felesége túlórákat vállalt, így ő sem ért haza 7-nél korábban. Ennek persze az volt a következménye, hogy mindketten fáradtan értek haza, és nem nagyon vágytak másra, mint hogy kicsit elnyújtózzanak a TV előtt. A legszükségesebb otthoni teendőket még ellátták, aztán fáradtan beestek az ágyba. Az ágyból nézték az esti TV-műsorokat, illetve elég hamar el is aludtak. Ez volt az ő kikapcsolódásuk; a szórakozás, a közös programok gyakorlatilag kimaradtak az életükből.

A feleség kezdeményezésére azonban egyszer komoly változtatásokra szánták el magukat. Jelezte férjének, hogy nem lesz ez így jó, nagyon unalmassá fog válni a kapcsolatuk. Úgy gondolta, ha ez így marad, semmit nem fognak jelenteni egymásnak, mert alig nyújtanak valamit a másiknak. Mivel elmaradnak az adok-kapok események, akár egyedül is élhetnének.

Keresték a megoldást, de mivel egyedül nem találták meg, segítettem nekik.

Átértékeltek sok mindent, felállítottak egy fontossági sorrendet, és ennek megfelelően foglalkoztak valamivel, vagy sem. Szemléltetem néhány példával, hogy mit jelentett ez náluk a gyakorlatban: 

►Kikapcsolták a TV-t, és ezzel rengeteg értékes percet szabadítottak fel, amit arra fordítottak, hogy egymásra koncentrálhassanak.

►Társasjátékoztak.

►Elmentek teniszezni. Elsősorban az együtt töltött percekért élvezték ezt is, miközben mozogtak az egészségükért, és még a feszültségeiket is levezették.

►Közösen elkészítették a vacsorát, amit gyertyafény, és kellemes zene mellett fogyasztottak el.

Ez a pár apró változás olyan feltöltődést eredményezett, hogy egyre kreatívabbak lettek, amikor azt tervezgették, mit is kezdjenek hirtelen ennyi szabadidővel. Egyre jobb lett a kapcsolatuk, melyet ezek az együttlétek nagyon sok pozitív közös élménnyel gazdagítottak.

 

Mindeközben persze egyre jobban meg is ismerték a másikat. Hiszen elkezdtek újra beszélgetni.

 

Rá kellett döbbenniük, hogy az évek múlásával bizony sokat változtak, és a megváltozott párjukról elég keveset tudtak, nem voltak naprakész információik. Az új időszámítás után azonban gyakorlatilag egy hónap alatt többet megtudtak a másikról, mint azelőtt hosszú hónapok alatt sem. Például, hogy mit szeretne csinálni a másik a szabadidejében, hogy mik életének a rövidtávú tervei, mik foglalkoztatják mostanában, mik aggasztják, vagy mi szerzett neki örömöt.

Milyen mellékhatásai voltak ezeknek a változtatásoknak?

►Ezek az apróságok, melyek feldobták a kapcsolatukat, pozitívan befolyásolták a szexuális életüket is. Boldogságuk kiült az arcukra is, az ismerősök is észrevették, hogy úgy turbékolnak, mint az ifjú szerelmesek.

►Energikusabbak, vidámabbak, kiegyensúlyozottabbak lettek. Mindez pedig a munkahelyi teljesítményükre is jótékony hatással volt.

►Az életük nehézségeit is könnyebben győzték le, vagy legalábbis úgy gondolták, hogy nem viseli meg őket annyira, mint korábban. Ez azért lehetett, mert, nap mint nap megtapasztalhatták a másik támogatását, törődését, szeretetét. Olyan volt ez, mintha megduplázódott volna az energiájuk, a kitartásuk, mintha egyesültek volna erőik, bátran vállalva így a rájuk váró kihívásokat.

 

Ma már büszkék magukra, hogy képesek voltak a figyelmeztető jelekből megérteni a veszélyt, és gyorsan cselekedni, annak ellenére, hogy régi, berögzült szokásoktól kellett megválniuk. Cserébe azonban olyan új élményekben volt részük, amiről ma már nem tudnának lemondani. Sikerült kilépniük az ördögi körből, és egy másik körkörös, öngerjesztő folyamatot elindítaniuk, ami biztosítja, hogy a tűz ne aludhasson ki kettejük között.

 

Mit gondolsz, veszélybe sodorjátok Ti is a közös jövőtöket? Át tudnátok Ti is szervezni úgy az életeteket, a napirendeteket, hogy több időtök legyen egymásra?

 

Fel vagy már iratkozva a Blogértesítőre? Ha még nem akkor megteheted feljebb, a jobb oldalsávban lévő piros keretes részben.

 

1 komment

Címkék: egészség életmód megújulás elhanyagolt párkapcsolat változtatni


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr51456932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuzka 2009.10.27. 20:58:10

Ha fontos mindkét félnek , hogy változzon a helyzet akkor igen megtörténhet ez a pozitiv példa. Nálunk még olyankor szokott váratlan és élménydús helyzet kialakulni amikor áramszünet van, olyankor az elektronika nem működik igy csak a kommunikáció és egyebek aktiválhatóak. Már azon is gondolkodtam csinálok "mesterséges áramszünetet". Próba , szerencse és történhetnek új és izgalmas dolgok.
süti beállítások módosítása