Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2009.07.29. 09:18 Dénes Mónika

Földbe csapódó aszteroidaként robban szét a kapcsolat. Megcsaltak!

Még nincs 2012 se és itt a VILÁGVÉGE? Ha betalál a megcsalásként azonosított meteorit és hatalmas pusztítást okoz, vajon van esély az újraépítésre?

 

Volt egy pár, akik tanácsadásra jelentkeztek, miután a nő megcsalta a párját. Fontos tényező volt annak megértetése, hogy hogyan jutottak el idáig. A nő próbálta megértetni kedvesével, hogy az egy hosszú folyamat volt.

Egyszercsak elfogyott az ellenállása, nem tudott nemet mondani, mert annyira jólesett neki az odafigyelés, a kommunikáció, a bókok.

Párja nagyon elhanyagolta őt, és amikor kérte, hogy töltsenek el együtt több időt, akkor a határozott válasz az volt, hogy: „most erre nem érek rá. Most olyan lehetőség nyílt meg előttem a munkahelyemen, hogy ha nem ragadom meg, és nem bizonyítok, akkor más lecsap rá előttem”.

A nő ezt eleinte megértette, csak mindig későbbre tolódott az az időpont, ameddig várnia kellett volna, közben pedig emiatt egyre rosszabbul érezte magát. Nem a férfire haragudott, hanem a helyzetre, és nagyon hiányoztak az érzelmek, a kedvesség az életéből. És persze az a férfi, akit annak idején megszeretett. De utólag már nagyon megbánta, sokszor bocsánatot kért...”

 

Nagyon sokan túlélték már azt a helyzetet, hogy a párjuk hűtlen volt hozzájuk, és még sokakra vár a jövőben ez a szörnyű, és kilátástalannak tűnő érzés. Azt hiszed, hogy itt a világvége, és Te is végleg a padlóra kerültél.

Hogyan maradhatsz ezek után vele, miután így megbántott, és megsemmisített Téged? Közben pedig minden vágyad, hogy vele legyél, hisz Te szereted Őt. Komoly dilemma! De hidd el, ez nem a világvége!

 

Neked is talpra kell állnod! Sőt, még a kapcsolatotokat is helyrehozhatjátok!

 

Az első sokk után van néhány teendő, ami hasznodra válhat.

7+1 jó tanács, arra az esetre, ha Téged megcsalt a párod:

  1. Várd meg, amíg lehiggadsz annyira, hogy viszonylag tiszta fejjel tudj gondolkozni, utána pedig gondold végig, hogy történhetett ez meg veletek!
  2. Hallgasd meg őt, mit szeretne ezzel kapcsolatban mondani neked, az okokról, érzéseiről!
  3. Értsd meg, párod nem rossz akart lenni, nem neked akart ártani, hanem saját maga boldogsága érdekében hibázott egy nagyot. Ki akarta elégíteni valamilyen szükségletét. Természetesen elrontotta, amiért nem feléd jelezte a hiányérzetét, hanem a legrosszabb megoldást választotta. De nem neked akart rosszat!
  4. Ha ezt belátod, lehetővé válik, hogy kevésbé kritikusan és több együttérzéssel fordulj felé, s ez nagymértékben növeli az esélyt arra, hogy meg tudj bocsátani, sőt esetleg a saját szerepedet is meglátni a helyzet előidézésében.
  5. Ha mindketten hajlandóak lesztek változtatni, akkor lehet esélye az újrakezdésnek együtt.
  6. A kölcsönösen elfogadható megoldáshoz azonban a hatékony kommunikáción keresztül vezet az út. Alapfeltétel a szükségletek világos és érzékeny közlése,
  7. és olyan megoldások találása, majd alkalmazása is, amelyek mindkettőtök számára megfelelnek.

+1 Ha nem akarod, vagy képtelen vagy vele folytatni, és helyrehozni a kapcsolatot, akkor nyugodtan mondj nemet, ne aggódj, valahol vár rád az IGAZI!

 

Fel vagy már iratkozva a Blogértesítőre? Ha még nem akkor megteheted feljebb, a jobb oldalsávban lévő piros keretes részben.

 

Szólj hozzá!

Címkék: egészség szerelem párkapcsolat megcsalás elcsábítás


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr281275043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása