Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2009.09.03. 15:24 Dénes Mónika

Elváltál, és az új kapcsolatod sem lett jobb? Kíváncsi vagy, mi lehet az oka?

Megszabadultál a problémádat, a szenvedéseidet okozó házastársadtól, és most ugyanolyan gondok üldöznek. Mi ez, ha nem egy összeesküvés ellened?

 

A válások számának ugrásszerű növekedésével egy újabb problémával találhatja magát szembe nagyon sok ember. Amikor a válás mellett dönt valaki, akkor azt gondolja, hogy minden jobb lesz, soha többé nem kerülhet ilyen elviselhetetlen helyzetbe. Egyszer és mindenkorra kiiktatta azt a tényezőt, ami a boldogtalanságának okozója. Vagyis innen már csak felfelé vezethet az út, egyenesen a boldogsághoz.

Megrémülsz, amikor a válás utáni kapcsolatodban egyszercsak azt veszed észre, hogy felbukkannak ugyanazok a problémák, vagy hasonlók, mint a váláshoz vezető házasságodban. Nem érted, hogy történhet ez veled, valami nincs rendben.

Kétségbeesel, és elgondolkodsz a helyzeten. Olyan peches lennél, hogy mindig ugyanolyan pasit/nőt fogsz ki magadnak, akivel ugyanazok a dolgok okoznak nehézséget. Megismétlődik minden, mintha csak újrajátszanák a filmet a TV-ben. Lehetséges ez?

 

Olyan érzésed van, mintha a szerencsekereket megpörgetve mindig a „nem nyert” feliratút pörgetnéd?

 

4 pont, amit követned kell, ha úgy érzed, ismét a "nem nyert" jött ki:  

  1. Vizsgáld meg másik szemszögből is a helyzetet, még mielőtt azt gondolnád, hogy ez a te sorsod, amelytől úgy látszik, nem szabadulhatsz!

    Az ismétlődő problémákon kívül, mi az, ami szintén állandó tényező a párkapcsolataidban? Hát Te vagy az. A partnereid változtak, Te viszont ugyanaz maradtál.

    Ez majd egy újabb kérdést vet fel benned: Lehet, hogy én vagyok a „kakukktojás”, és én csinálok mindent rosszul? Én idézem elő a problémát a személyiségemmel, a viselkedésemmel?


    Egyedül bennem van a hiba? Nem tanulok a hibákból?

     
  2. Ne kezdj azonban komoly önvádlásba, és ne verd a fejedet a falba! Mielőtt azt gondolnád, hogy Te egy mindent elrontó személy vagy, egy örök vesztes, aki hiába cserélgeti a partnereit, mivel ő a „hibás alkatrész”,állj meg egy pillanatra!

  3. Változnod kell, nem megsemmisülni! Nem Te vagy a „hibás alkatrész”, akit egy az egyben ki is lehet dobni a kukába, hanem bizonyos megnyilvánulásaid.

    Vannak tipikus viselkedésminták, kommunikációs jellemzők, amelyek nem segítik egy kapcsolat ápolását sem, sőt kifejezetten rombolók tudnak lenni. Számtalan változat lehetséges, amelyek idővel a kapcsolat végéhez vezethetnek. Azokat kell minél előbb megkeresni, amelyek a te kapcsolataidban újra meg újra megjelentek. Megkeresni, és a lehető legminimálisabbra csökkenteni, vagy teljesen kiiktatni az életetekből.
     
  4. Ismernetek kell egymást, és egymáshoz kell csiszolódnotok! Minden párkapcsolat más és más, már csak a szereplőket tekintve is. A tipikus, és szinte garantáltan romboló megnyilvánulásokon kívül persze olyan viselkedésformákat, kommunikációs stílust kell elsajátítanod, és alkalmaznod, amely Neked és partnerednek megfelel, amely az elégedettségeteket eredményezi.

 

Te hogyan magyaráztad, ha ilyen helyzetbe kerültél? Ha nem veled, hanem egy ismerősöddel történt meg mindez, akkor külső szemlélőként észrevetted, ha ismerősöd újra elkövetett bizonyos hibákat, amelyek ismételten, és elkerülhetetlenül előidézték a bajokat?

 

Fel vagy már iratkozva a Blogértesítőre? Ha még nem akkor megteheted feljebb, a jobb oldalsávban lévő piros keretes részben.

 

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód párkapcsolat válás után megismétlődő problémák


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr121357842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása