Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2009.12.05. 08:59 Dénes Mónika

Egyedül a szeretet ünnepén

Tanulságos történet arról, hogy hogy ne viselkedj, ha a párod sikeressége bántja az önérzeted.

 

Iratkozz fel a blogértesítőre (dec.6-ig) és a Tied lehet egy értékes karácsonyi ajándék: Csernus doktor névre szólóan dedikált könyve. Részletek itt >>>
 

Krisztián már előre aggódik, hogy az ünnepek milyen hangulatban telnek majd számára. Meg fogja látogatni szüleit, de ez nem az igazi boldogságot jelenti majd neki. Magányos pasiként ünnepelni, miközben szerelmével is együtt lehetne, ha figyel a vészjelekre, ill. megfogadja barátjai jótanácsait.

A tavalyi karácsony egyszerűen fantasztikus volt. Meghitt, romantikus, boldog és reménykeltő a jövőre nézve. Barátnőjével közösen készítettek mindent aznap, és az este fénypontja az volt, amikor megkérte párja kezét. Még most is fel tudja részletesen idézni azokat az érzéseket, élményeket, még párja illatát is, mosolyát, amit akkor átélt és tapasztalt.

Egy év telt el azóta, és most sehol nincsenek már azok a remények, tervek, az a felhőtlen öröm és boldogság. Mi romlott el? Mi történt?

Mindössze annyi, hogy újdonsült menyasszonya egy fantasztikus ajánlatot kapott egy jól menő cégnél, és elkezdett felfelé ívelni a karrierje. Szárnyalt, jól is keresett, lelkivilága teljesen rendben volt. Ragyogott attól, hogy végre megmutathatja mire is képes, és azt érezte, hogy ennyire boldog még sosem volt, hiszen életének minden területén harmóniát és elégedettséget élt meg.

Aztán idővel Krisztián kötekedővé vált, hibákat keresett párjában, amikre nap, mint nap figyelmeztette. Igazságtalanságokat vágott a fejéhez, szemrehányásokat, mely valószínűleg pusztán abból fakadt, hogy irigységét nem tudta megfelelően leplezni, ill. kezelni. Attól tartott, hogy Noémi többre viszi majd, mint ő, és akkor elveszíti majd őt. Elmaradtak a bókok, kedvességek, helyükre kisebb, majd nagyobb viták kerültek, és Noémi elbizonytalanodott a kapcsolatukat illetően.

Elköltözött, és időt kért, hogy végiggondolhassa, mi legyen a közösen tervezett jövőjükkel.

Mit gondolsz? Van-e nekik közös jövőjük, ha kedvese nem tudja büszkén, megértéssel támogatni őt sikereiben, és céljai megvalósításában?

A barátok figyelmeztették, de ő csak a magáét fújta.

Mit kell megtenned, ha hasonló helyzetbe kerülsz, és szeretnéd megmenteni ezt a kapcsolatot?

  1. Először is végig kell gondolnod azt, hogy milyen típusú nőt tudsz elképzelni magad mellett egy életen át. Olyan nőre vágysz, aki a hagyományos női szerepekben fog jól működni, és nem lesznek önmegvalósító törekvései? Esetleg olyan nő az álmod, aki bátran építhet karriert, ha mindamellett megmarad nőies nőnek, ezen kívül barát, társ, kitűnő szerető, és idővel jó anya is lesz egyben.
     
  2. Ha arra jutsz, hogy összeegyeztethetők az álmaid párod álmaival, vágyaival, életcéljaival, akkor ezt el kell mondanod kedvesednek. Őszinte, és nyílt kommunikációval kell közelítened, amelyben gondolataidat, érzéseidet, és elképzeléseidet kell megosztania.
     
  3. Ezek után párodat is meg kell kérdezned az ő elképzeléseiről, hogyan is szeretné az életét ő élni, hogyan is lehet az teljes, amelyben nem érzi azt, hogy bizonyos vágyai elfojtásra kényszerülnek. Higgadtan, és érdeklődve végig kell hallgatnod, hogy egy pontos képed legyen arról, mi is vár majd rád, ha együtt maradtok.
     
  4. A szavakat a tetteknek kell követnie, vagyis a bizonyítékoknak. Be kell bizonyítanod, hogy amit megbeszéltek, ahhoz valóban tartod is magad, és tekintettel vagy kedvesedre is, az ő szempontjait is figyelembe tudod venni.
     
  5. Figyelnetek kell arra, hogy ha menet közben felmerülnek újabb vitás kérdések, konfliktusok, akkor azt a szőnyeg alá söprés helyett, gyorsan átbeszéljétek, kompromisszumokat keressetek, kössetek, és aszerint folytassátok életeteket. Ez ugyanis a folyamatos alkalmazkodás feltétele egy párkapcsolatban, hogy a folyton változó körülményekhez tudjátok igazítani a viselkedéseiteket, a gondolataitokat, a közös életeteket.
     
  6. A konfliktusok felhívják a figyelmet arra, hogy az adott problémával foglalkoznotok kell, de ha megőrzitek a higgadtságotokat, és szembenéztek a problémával, akkor meg fogjátok találni a megoldást.

A Te kapcsolatodban okoz-e feszültséget az önmegvalósítási törekvés? Hogyan kezelitek a problémát?

 

Iratkozz fel a blogértesítőre (dec. 6-ig) és a Tied lehet egy értékes karácsonyi ajándék: Csernus doktor névre szólóan dedikált könyve. Részletek itt >>>
 

  

 

Szólj hozzá!

Címkék: kompromisszum önmegvalósítás karrierépítés elbizonytalanodás közös jövő női szerepek


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr561575322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása