Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2009.10.08. 12:47 Dénes Mónika

Kapcsolatod szürke és unalmas? Mi hozhat új színt, amitől mindketten kivirultok?

Söpörjétek le magatokról az unalomban eltöltött idők porát a 4 pontos kapcsolatápoló technikával...

 

Már benne vagyunk az őszben, és hamarosan jön a szürke, és hideg tél. Nem engedheted meg magadnak, hogy majd csak a tavaszi virágzás hozzon megújulást a kapcsolatotokba, az időjárás már rajtatok nem segít. Cselekedned kell gyorsan, mielőtt végleg elalszik a tűz.

Reméled, hogy ez egy vissza-visszatérő rossz álom csupán, amikor a mókuskerékből nem tudsz kiszállni: Munka, bevásárlás, főzés, háztartási teendők, alvás, munka, bevásárlás, főzés, háztartási teendők, alvás, munka, bevásárlás, főzés, háztartási teendők, alvás…

Gyakori hiba, ha egy tartós kapcsolatban idővel eljuttok odáig, hogy már nem ápoljátok kellően a kapcsolatot. Nem érzitek fontosnak, hogy folyamatosan megújítsátok, újabb és újabb élményekkel gazdagítsátok azt.

Előfordulhat, hogy az igényetek meglenne a kikapcsolódásra, a közösen eltöltött pihentető alkalmakra, mégsem tudjátok beiktatni a sűrű teendők közé. Csak úgy eltelnek a hétköznapok, sőt a hétvégék is, hogy csupán a szükséges elintéznivalókra koncentráltok, és nem iktattok be lazítást. A hétköznapok rutinjai, az állandó munka azonban nagyon megszürkítheti az életeteket.

 

Az ellaposodott kapcsolatodat fel lehet és fel is kell dobnod valamivel, mert az elhanyagoltság érzése veszélyesebb lehet, mint gondolnád.

 

4 pontban foglaltam össze röviden a kapcsolatápolás technikáját. Ne számíts eget rengető új információra, azonban ne engedd elmenni a füled mellett sem! Fontos, hogy valóban cselekedj, ha már érzékeled annak jeleit, hogy valami hiányzik a kapcsolatotokból.

  1. Időnként szervezzetek közös programokat, barátokkal is, és gyerekekkel is, ha már vannak gyerekeitek. Legyenek olyan alkalmak is, amikor kettesben lehettek, és így egymásra koncentrálhattok. Ezen ritka alkalmak során, ha lehet ne csak a gondokkal, és azok megoldásával foglalkozzatok, (bár az is nagyon fontos) – hanem próbáljatok minél többet adni a másiknak, örömet szerezni.
     
  2. Ha nagyon zsúfoltak a napjaitok, akkor hatékonyabb időbeosztással, átszervezéssel, fontossági sorrendek felállításával próbálkozzatok. Bármilyen elfoglaltak is vagytok, bármilyen tevékenység közben szükség van néha szünetre. Rövid, de intenzív egymással töltött idő is több, mint a semmi, segíthet kibírni addig, amíg nem javul ez a helyzet.
     
  3. Mindennap tegyél valamit a kapcsolatod ápolásáért. Párod, ha érzi, hogy érdeklődsz aziránt, hogy milyen volt a napja, vagy csak megmasszírozod a vállát, esetleg egy meglepetés vacsorával várod haza, akkor azt a törődést, és odafigyelést fogja érezni, amire általában mindenki vágyik.
     
  4. Becsüld meg, köszönd meg, és igyekezz viszonozni is valamivel azt a fáradságos munkát, amit párod levesz a válladról. Kerüld el azt a hibát, hogy fokozatosan természetesnek veszel olyan dolgokat, amelyeket párod megtesz kettőtökért. 1-2 kedves szó, és az elismerés sok melegséget tud adni egy ellaposodott kapcsolatban is.

 

Saját kapcsolatotokat ti ismeritek legjobban, ezért saját igényeitekhez igazítva törekedjetek a változatosságra, a folyamatos megújulásra.

 

És íme, 3 egyszerű példa, amikből meríthetsz, vagy amik újabb ötleteket juttathatnak eszedbe, ha elég kreatív vagy:

  1. Nincs helye a kifogásoknak. Még pénz sem kell ahhoz, hogy keressetek egy helyet, ahol egy plédet leteríthettek, és kellemes napsütésben, jó levegőn élvezhetitek egymás társaságát. Ezt az időt ki lehet használni egy jó kis beszélgetésre, vagy kártyázásra, közös tervek szövögetésére.
  2. Vasárnap délután pár órát talán sikerül egymásra fordítanotok. Öltözzetek fel csinosan, ezzel is kibújva a hétköznapok szürkeségéből, és menjetek el fagyizni. Mindezt egy sétával összekötve felidézhetitek kapcsolatotok kezdetét, a romantikus randikat.
  3. Ma az egészséges életmód, a sport is egyre divatosabb. Ha elmentek közösen futni, ez pozitív energiával tölt fel egyenként is, de a lemerült kapcsolatotokat is feltölti. Gyakorlatilag olyan támaszt jelentetek egymásnak, ami segíti a kitartást, és majd az eredmények láttán saját, és párotok önbizalmának növelésében is közreműködhettek ezáltal.

 

Hozzál fel Te is hasonló példákat, ha tudsz, és ajánlj másoknak olyan cselekedetet, amely már nálad valamikor kapcsolatmegmentő tettnek bizonyult!

 

Fel vagy már iratkozva a Blogértesítőre? Ha még nem akkor megteheted feljebb, a jobb oldalsávban lévő piros keretes részben.

 

2 komment

Címkék: egészség életmód figyelem megújulás törődés elhanyagolt párkapcsolat


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr651436309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cebere 2009.10.13. 11:13:18

Sziasztok!

A cikk szerintem teljesen eléntárja azt a problémát,amit már a kezdeti fellángolás következtében a kapcsolatokban kialakul. A mi kapcsolatunkban is megjelent, és valóban tudtunk rajta változtatni, azzal, hogy kicsit kiléptünk a megszokott rutinból. Sajnos a mai világban nagyon nehéz megoldani azt, hogy mindenre jusson idő, de ha már csak pár havonta 1-2 napra is ki tudunk szakadni a megszokások hatalmából, már az is jó.

Én még azzért hozzátenném, hogy nagyban javít egy ellaposodott kapcsoaltban az őszinte, de tényleg a teljesen őszinte párbeszéd. Nálunk ez is működött.

A cikk érdekes, nem volt túlmisztikfálva, de mégis elmondta a lényeget, várom a további bejegyzéseket!

zuzka 2009.10.27. 20:49:56

Szóval, igen! Két hete mi is kiruccantunk és nagyon jól éreztük magunkat, ettünk ittunk és jókat hülyéskedtünk és ,ami a legjobb spontán ötlet volt és talán ezért is volt ilyen szuper, ugyanis nem nagyon tervezgettünk előre és valóban "épitkezni", töltődni lehet belőle.Várom a következő spontán ötletet!
süti beállítások módosítása