Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2009.07.31. 21:35 Dénes Mónika

Párkapcsolati krízis utáni teendők

Ha már játszottál puzzle játékot, akkor Te biztosan ismered az élhető és boldogságot nyújtó kapcsolat lépcsőfokai felé vezető utat.

 

Emlékeztek az előző bejegyzésből a párra? Ahol a folyamatos elhanyagolás miatt elkeseredett nő végül egy másik férfi karjaiban vigasztalódott, azért mert annyira hiányzott már neki az odafigyelés, a kedvesség, hogy ismét nőnek érezhesse magát.

Ők szerencsére gyorsan észbe kaptak, és az együttmaradás mellett döntöttek. Bevált módszerekre bízták magukat. Tanácsadásra jelentkeztek, és az alább felsorolt pontokon mentünk együtt végig. A kommunikációban voltak nehézségeik, és az időbeosztásban szorultak segítségre, hogy a sok, szintén fontos teendő mellett egymásra is maradjon idejük.

 

Ha Nektek is sikerült tisztázni már a dolgokat, megbeszélni hol rontottátok el, és ezek után együtt akartok maradni, akkor mindenképpen változásokra lesz szükség mindkettőtök részéről.

Gyűjtsétek össze a kapcsolatotokat működtető puzzle-darabokat, és építsétek újra! Vigyázzatok a jövőben, hogy el ne veszítsetek egy darabot se belőlük!

 

A következő lépéseken végig kell mennetek ahhoz, hogy egymással legyen élhető, és boldogságot nyújtó a kapcsolatotok:

    • • Remélhetőleg már túl vagytok a megbánáson, a bocsánatkérésen, és a megbocsátáson is, e nélkül kár is továbbolvasni, vagy reménykedni a harmóniában.
    • • Ha még nem tettétek ezt meg, vagy még annyira friss a dolog, hogy ez majd csak most fog következni, akkor ez lesz az újrakezdés, együtt maradás első lépése.
    • • Vagy levontátok már a tanulságokat, megállapítottátok saját felelősségeteket, a hibákat, amiken változtatni kell, vagy ha még nem, akkor ezt tegyétek meg.
    • • Ezután pedig következhet az új életetek közös megtervezése, a működőképességhez szükséges új szabályok megbeszélése. Ezeket a szabályokat muszáj lesz betartanotok, persze rugalmassággal fűszerezve. A rugalmasság azonban azt jelenti, hogy eltérhettek ezektől a szabályoktól, de csak akkor, ha ebben közösen megegyeztek.
    • • Ahhoz, hogy ne essetek még egyszer ugyanazokba a hibákba, konkrétumokban kell megfogalmazni mindkettőtöknek az elképzeléseit, az elvárásait, a céljait. Ezt a legapróbb hétköznapi teendők megosztásától kezdve a legfőbb életcélokig mindenre kiterjedően alaposan át kell beszélni. Így tisztán láthatjátok, hogy mire van a párotoknak szüksége, és tudni fogjátok, hogyan tudjátok ebben őt támogatni.

 

Bármilyen apró segítség a szeretetetek kifejezése, ezért ne fukarkodjatok vele.

 

    • • Ezek után pedig nem marad más hátra, mint a megvalósítás, az alkalmazása a megbeszélteknek. Adjatok azért magatoknak időt, a változás csak fokozatosan fog végbemenni, az egymáshoz való alkalmazkodás időigényes dolog!
    • • Közben azonban örüljetek egymásnak, és vegyétek észre a pozitívumokat a hétköznapokban!

 

Mit gondolsz a témával kapcsolatban? Lehet sikersztorikról beszélni, vagy épp ellenkezőleg, inkább a kapcsolat befuccsolása a jellemző? Esetleg voltál már/éltél már meg ilyen helyzetet?

 

Fel vagy már iratkozva a Blogértesítőre? Ha még nem akkor megteheted feljebb, a jobb oldalsávban lévő piros keretes részben.

 

3 komment

Címkék: egészség párkapcsolat féltékenység krízis elcsábítás


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr621280506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pinguii 2009.08.06. 23:11:38

Szerintem, sajnos az a jellemző, hogy olyannyira megmérgeződik a kapcsolat -aminek következtében mindig ott marad a gyanú, és elvész a bizalom- hogy valóban nagy feladat ezt helyrehozni! S ha sikerül is, az sosem lesz tökéletes, törékennyé válik, mint a kristálypohár, ami bár gyönyörű, de egy rossz mozdulat, és vége! :(
De szeretném hinni, hogy vannak ellenpéldák, figyelmes, óvatos "kezek"... :)

Dénes Mónika 2009.08.08. 16:23:25

@pinguii:

Igazad lehet, hogy gyakoribb a kapcsolat megmérgeződése, és emiatt a szakítás. Szerintem ez azért is van így, mert az emberek általában könnyebben elhiszik, hogy úgysem sikerülhet, és meg se próbálják.

Azonban, ha mindkét fél őszintén akarja, és tesz is érte, akkor meg lehet menteni a kapcsolatot. Sőt, akár még jobb is lehet, mint a krízis előtt.

Ehhez gyökeresen változtatni kell azonban, a korábbi gyakorlatot más, hatékonyabb működésmódra cserélni. Türelmet, kitartást és belefektetett energiát igényel.
Még a bizalom is visszanyerhető.

Vannak tehát ellenpéldák, és olyan óvatos kezek, melyek tudnak bánni a "törékeny kristálypohárral".

zuzka 2009.09.24. 20:17:42

Amig nincs baj nem is gondolná az ember, hogy tenni is kell egy kapcsolatért, hogy mint annyi minden más ez mármint egy jól működő kapcsolat sem hullik az ölünkbe odafigyelés és egy kis "erőfeszités" azonban hozhat változást. Igen is kellenek a programok, az együtt és külön is eltöltött idő, amiből épitkezik és feltöltődik egy kapcsolat. akkor is ha már volt valami malőr és a legfontosabb úgy gondolom a kommunikáció.
süti beállítások módosítása