Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2009.07.11. 22:41 Dénes Mónika

Féltékenység és csábítás, avagy két halálos döfés egy kapcsolatnak

Mariann eleinte csak párja munkatársnőire volt féltékeny. De most már szinte bárkire! Először jó ötletnek találta, hogy küldött meghívót párjának az egyik közösségi oldalra, de már megbánta. Zoli lelkesen, de minden hátsó szándék nélkül kereste régi ismerőseit, majd mit sem sejtve be is számolt erről Mariannak, akin egyre jobban elhatalmasodott a félelem. Azt gondolta, volt barátnők is felbukkanhatnak, és hát sose lehet tudni… Meg is nézte elég gyakran, hogy kikkel bővült barátja ismerőseinek köre. Azt gondolta nem árt az óvatosság, persze, ha megcsalja őt Zoli, bebizonyítani úgy sincs sok esélye, hiszen telefonon napközben is jó néhány randit le lehet szervezni. Aztán eszébe jutott, hogy mi van, ha Zoli a társkereső oldalakon is szétnéz, és kedvet kap a csinos lányokhoz. Ő most egyébként is felszedett egy pár kilót, és sosem volt igazán megelégedve magával, sosem volt magabiztos.

A hajlam a beteges féltékenységre egyrészt személyiségbeli kérdés, a múltbeli tapasztalataid nagyban meghatározzák.

3 tényező, mely kifejezetten fokozhatja a féltékenységet:

  1. Semmiképpen nem jó, ha alacsony az önértékelésed, ha felnagyítod negatívumaidat, gyengeségeidet, és nem találsz magadban semmi értékeset, és vonzót. Pedig mindenkinek van pozitív oldala.
  2. Betegesen féltékennyé válhatsz korábbi kapcsolataid negatív tapasztalatai miatt is. Ha már megcsaltak párszor, akkor szinte biztos, hogy egyrészt magadban fogod keresni a hibát, nem lesz egészséges önbizalmad, másrészt már előre szorongani fogsz, hogy újra be fog következni ez a kellemetlen élmény.
  3. A féltékenységedet külső tényezők is befolyásolhatják. Például napjaink nagyobb lehetőségei az ismerkedés terén.

Napjainkban nagyobb a csábítás lehetősége?

Az internet, és a mobiltelefonok elterjedésével az ismerkedési, és kapcsolattartási lehetőségek rendkívül megsokszorozódtak. Ennek tudatában az emberek hajlamosak azt feltételezni, hogy párjuknak nagyobb az esélye keresni, és találni egy nála jobbat. Majd pedig, ha ez meg is történik, és elég ügyes, akár hosszú ideig titokban is maradhat egy ilyen kapcsolat, vagy akár több is párhuzamosan. Ez eredményezhet fokozott féltékenységet, mert jobban elbizonytalanítja az amúgy is féltékeny embert.

Mi véd meg ettől a hajlamtól?

  • - Légy rendben magaddal, vértezd fel magad kellő önbizalommal, fogadd el, és szeresd magad! Ebben sokat segíthet párod is, ha sokszor dicsér, értékeli tetteidet, és kimutatja, hogy szeret.
  • - Ha nap, mint nap komoly erőfeszítéseket tesz kapcsolatotok ápolása érdekében: sok időt tölt veled, figyel rád, törődését kimutatja, biztosít elkötelezettségéről, akkor szintén nyugodt lehetsz. Kapcsolatod olyan minőségben zajlik, hogy érzed párod szeretetét, fogsz tudni bízni benne, és tudni fogod, hogy hiába a csábítás lehetősége, nem kell aggódnod az elvesztésétől.
  • - A kapcsolat minőségéért neked is felelősséget kell vállalni. Ha te is elégedetté teszed őt, nem lesz hiányérzete, tehát megingathatatlan lesz bármilyen csábítási lehetőséggel szemben, függetlenül azok számától. Nem kell félned, kapcsolatotok biztonságban van.

A bizalom és az önbizalom megléte a Ti kapcsolatban is elengedhetetlen.

Te hajlamos vagy féltékenykedésre? Rendben van az önbizalmad? Vagy a párod féltékeny? Vagy csupán van valamilyen véleményed ezzel kapcsolatban?

 

Fel vagy már iratkozva a Blogértesítőre? Ha még nem akkor megteheted feljebb, a jobb oldalsávban lévő piros keretes részben.

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: egészség szerelem párkapcsolat féltékenység elcsábítás


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr631241045

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: www.linkmegoszto.com 2009.07.11. 23:58:13

2 halálos döfés egy kapcsolatnakEgy jól működő párkapcsolatot is simán szétnyírhatsz. Ha nem vigyázol szertefoszolhat az eddig olajozottan működő kapcsolatod.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása