Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2013.04.25. 21:03 Dénes Mónika

Itt a vége, nincs tovább!

Ezt a játékot már nélküled játsszák tovább. Csak egy lehetőséged maradt, neked is egy új játékot kell kezdened, új szereplőkkel. 

 

 

Olyan ez, mint amikor a társasjátékokban arra a mezőre lépsz, ahol gyakorlatilag kiestél, és nincs már lehetőséged visszamenni a start mezőre, és újraindulni.

Azt érzed, hogy nincs visszaút? Nem lehet visszamenni, oda, ahol rossz irányba kezdtek menni a dolgok, és onnan továbbfolytatni csak most a helyes irányban? Nem a helyes utat választottátok, de már nem lehet újrakezdeni, és egy másik utat választani? Ez a közös út számotokra végetért.

Nem sikerült megbocsátanod valamit? Nem sikerült összecsiszolódnotok? Nem tudsz tolerálni valamit benne? Nagyon eltérőek az elképzeléseitek a párkapcsolatról? és még folytathatnám a sort jónéhány kérdéssel. 

Egy párkapcsolatban is elérkezhet az a pillanat, amikor egyikük, vagy akár mindketten úgy érzik, külön jobb lenne. Vagy azért, mert van már valaki más, akit jobbnak ítélnek, vagy már egyszerűen annyi fájdalommal, elégedetlenséggel, keserűséggel járt ez a kapcsolat, hogy még az egyedüllét is jobbnak ígérkezik.

Abban nem vagyunk egyformák, hogy kinél mikor jön el ez a pillanat, amikor végső elkeseredésben, hosszabb-rövidebb küzdelem után, - hogy javuljon a kapcsolat – végül úgy látja, nincs más kiút, mint a szakítás. Ez tűnik a kisebbik rossznak, bízva abban, hogy ezt a kapcsolatot lezárva, egy új partnerrel, valami sokkal boldogabbat sikerül majd létrehozni.

5 nélkülözhetetlen teendő, ha a Te életedben is bekövetkezik a szakítás:

 

Ha te hoztad meg a döntést, akkor kicsit könnyebb a helyzeted. A Te életed, és ezért csak Te tudod, hogy mi számodra a jó, mi az, amire vágysz, mi az, ami elfogadhatatlan, és mi az, ami már nem.

1. A múltra még annyiban kell koncentrálnod, hogy végiggondolod kapcsolatotok életét, az elejétől a végéig. Mi volt jó benne az elején, és aztán mi változott meg?

 - Szép fokozatosan leszoktatok a kapcsolat ápolásáról? Ez nagyon romboló tud lenni, még akkor is, ha nem gondolod, hogy ez sokat árthat. DE! Nagyon sokat.

 Az első időkben épp az volt a jó, hogy sokat beszélgettetek, egymásra figyeltetek, amikor csak pár órát tölthettetek együtt. Megajándékoztátok egymást, és komoly előkészületek előzték meg a randikat, hogy jó formában találjon a másik. Majd közös élményeket gyűjtöttetek egy közös program keretében, ami változatos volt: séta, vacsora, mozi, kirándulás, egy kényeztető hétvége… Aztán idővel mindezt sokan elfelejtik. Ha már nem volt fontos, hogy jól nézzél ki, hogy beszélgessetek, hogy megkérdezd, hogy van, hogy adjál neki egy puszit, akkor mitől érezze jól magát? Vagy éppen fordítva. Nem is mentetek sehová? Pedig egy fél órás séta is nagyon jó élmény tud lenni, tudtatok volna közben beszélgetni, és kézenfogva olyan lehetett volna, mint annak idején az első randikon.

 - Vagy az összeköltözés hozott váratlan, és megoldatlan konfliktusokat? Vitákat, amelyek komoly harcokba csaptak, és komoly lelki sérüléseket okoztak nektek?

 Nem sikerült kompromisszumokat kötni, megegyezni? Hiába a szerelem, ha közben egyikőtök sem enged, és csak a saját akaratát próbálja meg ráerőltetni a másikra. Egy kapcsolatban el kell felejteni az önzőséget.

 - Kiderült, hogy párod még sem az az ember, akinek első látásra tűnt, és te nem ilyen életet, és párt képzeltél magadnak?

 Más az életritmusotok? Olyan furcsa szokásai vannak, amiket te biztos, hogy nem tudsz tolerálni? Olyan hobbija van, ami nagyon sok elfoglaltsággal jár, és ő nem akar lemondani róla? Emiatt veszekedtetek?

 - Meg akartad változtatni? Nem fogadtad el bizonyos tulajdonságait, és ezért menekülhetett el más karjaiba, akitől megkapta a rajongást, a csodálatot, és aki úgy örült neki, amilyen.

 - Túl féltékeny voltál?

 

2. Sok oka lehet, próbáld meg tisztázni magadban a dolgokat, hol ronthattad Te el.

Persze nem csak az egyik fél hibája, ha tönkremegy egy kapcsolat, de Te csak saját magadért, és tetteidért vállalhatsz felelősséget. És megváltoztatni is csak magadat tudod.

 

3. Vondd le a tanulságokat, a hibáidat keresd meg, és ha valóban úgy érzed, hogy változnod kell bizonyos dolgokban, akkor láss hozzá!

 

4. Kezdj új életet!

Valamit már egyedül is gyakorolhatsz, vagy más jellegű kapcsolatokban, nem párkapcsolatban. Aztán, ha jön az új jelölt, akkor pedig figyelj nagyon, hogy ne kövesd el még egyszer ugyanazokat a hibákat!

 

5. És nem utolsósorban engedd meg magadnak az összes érzést, ami előjön a szakítás után!

Teljesen természetes ilyenkor, hogy egy ideig szomorú, dühös, csalódott, stb. vagy. Ne fojtsd el ezeket az érzéseket, idővel enyhülni fognak, és aztán visszatér a korábbi rád jellemző alaphangulatod.

 

Szeretnélek titeket, olvasóimat megkérdezni erről a témáról. Felsorolok néhány kérdést gondolat,- vitaindítóként:

  • Ki mennyi ideig küzd, és hol érzi, hogy már nem folytatja tovább, inkább veszni hagyja a kapcsolatot?
  • Képes vagy-e szakítani, kimondani, hogy vége, vagy veled szakítanak általában?
  • Írjatok le szakítással végződő érdekes, tanulságos történeteket!
  • Mennyire visel meg egy szakítás, és utána rögtön keresel új partnert, vagy inkább hagysz időt magadnak lezárni a végetért rossz kapcsolatot?
  • Csak akkor szakítasz, ha már van új jelölt, vagy képes vagy egyedülálló is lenni?

 

 

 

Fel vagy már iratkozva a Blogértesítőre? Ha még nem akkor megteheted feljebb, a jobb oldalsávban lévő piros keretes részben.

 

Szólj hozzá!

Címkék: szakítás külön utakon végetért kapcsolat tanulságok levonása


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr644367579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása