Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2009.08.12. 14:25 Dénes Mónika

Mit érez a párod, ha megcsalod?

Kevés olyan vérfagyasztó információ van egy párkapcsolatban, ami ha kiderül, annyira megsemmisítően hat, hogy a legtöbb esetben lőttek a kapcsolatnak.

 

Egy kínos, de sajnos nagyon gyakori jelenségről szeretnék ma megosztani veletek néhány gondolatot, és a közreműködéseteket szeretném kérni. Az jutott eszembe, hogy összegyűjtöm azokat az érzéseket, gondolatokat, amik a megcsalással kapcsolatosak.

Amiket abban a pillanatban érez az illető, amikor azzal szembesül, hogy párja megcsalta. Mit érez, és milyen gondolatok kavarognak a fejében, ha képes egyáltalán gondolkodni.

Ehhez azonban én kevés vagyok egyedül. Sokan meséltek már erről nekem, de mégis. A segítségeteket kérem! Ezek a helyzetek sem egyformák, akárcsak az emberek sem, akik átélik. Biztosan mindenki máshogy önti/öntené szavakba. És aztán másként fogja kezelni a helyzetet is.

 

Min megy keresztül az ember, és mit érez, ha kiderül, hogy párja megcsalta?

 

ez függhet pl. attól, hogy egyszeri, vagy folyamatos dologról van-e szó,

 hogy már átélte korábban is, vagy csak most először,

► számít az is, hogy egyébként is elég féltékeny volt-e, vagy maximálisan megbízott szerelmében,

► az is meghatározó, hogy mit lát, hall, tapasztal egyáltalán, amikor kiderül. Egy levelet, egy beszélgetést, vagy egy teljesen félreérthetetlen jelenetet.

Mindegyik nagyon fájdalmas tud lenni.

 

Nézzünk 5 alapesetet, ahogy kiderülhet a hűtlenség:

  1. Saját magad jössz rá.
    Valami gyanússá válik, vagy csak a kitűnő 7. érzéked jelez, és utánajársz a dolgoknak, (ennek számtalan megnyilvánulási formája lehet).
  2. Véletlenül kiderül.
    Mindenki számára kínos, félreérthetetlen lebukás, ahol jelen van a 3. fél is egy véletlenül megtalált levél, egy meghallott beszélgetés, amely egyértelművé teszi a hűtlenséget.
  3. Elmondja a párod.
    Nem bírja magában tartani, mert gyötri a bűntudat. Szeretne azonban veled maradni, és helyrehozni a kapcsolatotokat szakítani akar, ezért mond el mindent őszintén.
  4. Elmondja a szerető.
    Így szeretné megszerezni a párodat, kiharcolni, hogy szakítsál vele, és akkor az övé lehet teljesen.
  5. Elmondja egy jóbarát,
    aki figyelmeztet arra, hogy sajnos párod hűtlenkedik a hátad mögött (ez elég ritka) mindezt ez a „jóbarát” rosszindulatból is teheti, ha fájdalmat akar okozni neked.

 

Ezeken az alapeseteken kívül lehetnek még szokatlanabbak, bonyolultabbak. Ha tudsz még más lehetőségeket, akkor írd le bátran!

Az tény, hogy amikor mindezt megtudod, az olyan, mintha egy nagy pofont kaptál volna, igat? Talán felér egy sokkhatással is. Hidegzuhanyként, villámcsapásként ér... Megalázó, szörnyű, borzasztó, megsemmisítő… Mind-mind ráillenek a helyzetre.

Biztos, hogy először valóban sokkolja, szinte megbénítja az embert, a további rakciók pedig elég változatosak lehetnek.

 

Kerültél már ilyen szituációba, amikor lehull a lepel, amikor már szembesülni kell a tényekkel? Fel tudod idézni azt az érzést, amit akkor éreztél? A gondolataidat, amik ezzel kapcsolatosak? Milyen szavakkal tudnád mindezt visszaadni?

 

Fel vagy már iratkozva a Blogértesítőre? Ha még nem akkor megteheted feljebb, a jobb oldalsávban lévő piros keretes részben.

 

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód párkapcsolat megcsalás elcsábítás


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr871305147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása