Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2009.07.24. 13:06 Dénes Mónika

Ezt tedd, ha már megcsaltad...

Biztosan Ti is hallottátok a híreket, hogy milyen, szinte orkán erejű viharok söpörnek végig már Magyarországon is. Nem marad más utánuk csak leszakadt faágak, megtépázott háztetők.

A Te életedben is hasonló viharok dúlnak? Olyan, ami teljesen felforgatja az eddigi életedet, amit nem tudsz elfelejteni, mert hangos, és rombol, olyan mély nyomokat hagy, olyan károkat okoz, hogy csak hosszú időbe telik helyrehozni, ha még egyáltalán lehetséges.

Nézzük pl. Rita és Attila nehézségeit, amely egyszer csak viharos hirtelenséggel és erővel tört ki. Rita egyszer csak kifakadt: „Elég volt! Sosem figyelsz rám! Nem érted, hogy ez így nem mehet tovább? Azt vajon meghallod, ha azt mondom, megcsaltalak? Hajlandó leszel végre meghallgatni, és megérteni, hogy a kapcsolatunk így nem folytatódhat tovább?”

És aztán elmesélte, hogy néhány hete nem tudott ellenállni munkatársa folyamatos próbálkozásainak, és hogy elcsattant már köztük néhány szenvedélyes csók is. Mostanában gyakran vigasztalta Dani a láthatóan nagyon szomorú lányt, aki bár párkapcsolatban él, mégis magányosnak érezte magát az utóbbi időben. Rita nem tudta magában tartani, pedig miután már százszor is megbánta, amit tett, azt gondolta, ezt örökre titokban kell tartania.

A megcsalás után megfogalmazódik a kérdés: Be kell-e vallanom a hűtlenséget?

A hűtlenségnek oka van!

Ezekkel az okokkal kapcsolatban pedig mindkét félnek lesz egy saját elképzelése, hogy miért is következhetett be, mi is vezethetett el idáig. A megcsalt félnek pedig joga van először is magát a tényt megtudni, majd a másik magyarázatát is, mert a sajátja nem biztos, hogy elegendő lesz ahhoz, hogy tisztán lásson. Sokan vélekednek úgy, hogy ezen nincs is mit magyarázni, illetve hogy amiről nem tud az ember az nem fáj, de szerintem érdemesebb szembenézni ezzel a problémával is. Hidd el, még ez a nagyon kellemetlen, és először talán tragikusnak tűnő helyzet is jóra fordulhat.

Mi a legjobb amit tehetsz, ha megcsaltad a párod?

Íme 7 lépésben röviden összefoglalva:

  1. Őszintén valld be, mit tettél.
  2. Vállald fel tetteid következményeit!
  3. Mondd el azt is, hogy mi vezetett el téged ennek a szörnyű tettnek a véghezviteléhez, mert valószínűleg egy folyamatnak az egyik állomása volt ez. (de nem feltétlenül az utolsó!!!)
  4. Nyíltan beszélj az érzéseidről, amik idevezettek, és a jelenlegiekről is, ahogyan most érzed magad!
  5. Nyilván párodnak is lesz ezzel kapcsolatban egy véleménye, egy saját elképzelése, magyarázata, hallgassd meg, és próbáljatok meg közösen rájönni az okokra.
  6. Egy közös megbeszélés, higgadt körülmények között segíthet abban, hogy mindketten tisztán lássatok, és minden körülményt figyelembe véve dönthessetek a jövőről.
  7. Ez a döntés lehet a kapcsolat megmentése, vagy a szakítás, sok tényező befolyásolhatja, melyik lesz a helyes.

Lehet, hogy ha, te csaltad meg a párodat, nem így gondolod, de képzeld csak magad párod helyébe, és légy magadhoz is őszinte. Tedd fel magadnak a kérdést: szeretném-e tudni, ha megcsal a párom?

 

Fel vagy már iratkozva a Blogértesítőre? Ha még nem akkor megteheted feljebb, a jobb oldalsávban lévő piros keretes részben.

 

3 komment

Címkék: egészség szerelem párkapcsolat megcsalás elcsábítás


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr821265217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pinguii 2009.07.28. 23:31:01

Részemről, mindenképpen! A leg durvább a hazugság és a kétely!
Mert, ha valaki igazán szeret, az észreveszi, ha valami megváltozott!

pinguii 2009.07.29. 00:01:32

Részemről, mindenképpen! Nincs rosszabb a hazugságnál, és a kételynél! Hiszen aki igazán szeret, az észre veszi a jeleket, de mielőtt félre vezetnék a megérzések, jobb a tiszta víz abba a bizonyos pohárba, bármilyen fájó is az!

Dénes Mónika 2009.07.29. 10:48:11

@pinguii:
Ez nagyon jó meglátás. Valóban hosszú távon saját magad azzal gyötörni, hogy már érzed, hogy történik valami a hátad mögött, csak nem tudod, hogy mi, az sok fájdalmat tud okozni. A bizonytalanság, az nagyon kimerítő tud lenni, és rombolja az ember önértékelését, negatívan hat a hangulatára. Ugyanolyan rossz, ha nem rosszabb, mint a fájó igazság, amely után viszont gyorsan lehet változtatni, lépni egy kielégítő megoldás irányába.
süti beállítások módosítása