Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2010.04.18. 12:31 Dénes Mónika

14 hasznos gondolat, amely a párkapcsolatod hasznára válhat.

Ha végigolvasod ezeket az aforizmákat, talán elgondolkodsz majd rajtuk, és tudni fogod, hogy mi a Te dolgod.

 

Sziasztok!

Olyan aforizmákat szeretnék megosztani veletek, amik reményeim szerint elgondolkodtatnak majd Titeket, és el is indítanak majd valamit bennetek.

Nomi Gur – „Inkább vele, mint nélküle” c. aforizma gyűjteményéből válogattam, és 1-1 témakört – a házassággal kapcsolatosan - szeretnék ilyen formában körüljárni.

Hosszabb ideje nem jelentkeztem, de már érkeztek megkeresések, hogy várjátok az újabb bejegyzéseket. A hosszabb csend egyik oka, hogy egy újabb tevékenység beindításán dolgozom, és az előkészületek sok energiát felemésztenek. Mindez persze azt is eredményezi, hogy nem tudok annyi mindent megtenni egy nap, amennyit szeretnék.

 

Most azonban arra gondoltam, hogy vita,- vagy inkább beszélgetésindító jelleggel leírnék néhány alapgondolatot és Rátok/Olvasókra bíznám, hogy kifejtsétek a véleményeteket/tapasztalataitokat/gondolataitokat/élményeiteket ezzel kapcsolatban.

 

A szerző egyébként azoknak ajánlja könyvét – ezeket az aforizmákat,

 ► aki úgy érzi, hogy az élet nehezebb annál, mint hogy egyedül élje le;

► akinek fontos, hogy házassága alaptőkéje: a szeretet, a bizalom, az öröm és a remény ne vesszen kárba, hanem inkább növekedjen és kamatozzon;

► aki hajlandó egy pillanatra megállítani házasélete filmjét és megkérdezni: tényleg ez a legjobb film, amit rendezni tudok?

► aki hajlandó egy pillanatra kívülről látni önmagát, és őszintén válaszolni a kérdésre: tudok ennél jobb teljesítményt is nyújtani?

► aki hajlandó azt a rengeteg energiát, amelyet amúgy is belefektet a páros életbe, jobb és hatékonyabb módon felhasználni;

► aki élvezi a páros életet, de szeretné, ha még jobb lenne;

► aki hajlandó elfogadni, hogy mindazt, amit házaséletéért tesz, kizárólag önmagáért, a saját érdekében teszi.

 

Hát lássuk:

  1. Ha eddig azzal törődtél, hogy ő milyen és mit csinál, akkor legfőbb ideje, hogy nézz magadba és figyelj a saját viselkedésedre.
  2. Taglalhatod részletesen párod különböző rossz tulajdonságait, de minek. Mindenki utálja, ha kritizálják.
  3. Nem tudod előírni a párodnak, hogyan viselkedjen, ezzel szemben viszonyulhatsz a viselkedéséhez úgy, ahogy akarsz. Ez a te szabadságod.
  4. Nem a férjed idegesít téged, hanem te vagy ideges tőle. Nem a nejed hozott ki a sodrodból, hanem te veszítetted el a türelmed.
  5. Ha nehezedre is esik, próbáld elfogadni azt a tényt, hogy nem tudod őt megváltoztatni. Ha változást akarsz, te magad kezdj változni.
  6. Úgy véled, hogy neki kell megváltoznia. Valószínűleg ő is pont ezt gondolja rólad.
  7. A változás jó dolog. Akkor is, ha egészen apró. Figyeljetek rá, nehogy veszendőbe menjen.
  8. Amikor leszögezed, hogy „Te mindig ilyen vagy”, nem adsz lehetőséget arra, hogy másmilyen legyen.
  9. Világosan látod, hogy milyennek kellene lennie? Ő is pontosan tudja, hogy neked milyennek kellene lenned.
  10. Dícséretekkel, bókokkal és pozitív visszajelzésekkel segítheted abban, hogy a legjobbat hozza ki magából. Ha segíted, hogy kibontakoztassa mindazt a jót, ami benne van, egy csodálatos ember társaságában fogsz élni.
  11. Ha azt mondod a párodnak, hogy igyekezzen megjavulni, arra célzol, hogy most nem elég jó. Ha azonban azt érezteted vele, hogy már most is rendben van, tovább fog javulni.
  12. Megfigyelted, hogy amint megpróbálod megváltoztatni, azonnal megmakacsolja magát? Pont fordítva kell eljárni: úgy idézhetünk elő változást, ha megpróbáljuk elfogadni olyannak amilyen.
  13. Nagyon nehéz álmaid lovagjává válnia, miután éreztetted, hogy mennyire elégedetlen vagy vele.
  14. Mi értelme van olyan dolgokon idegeskedni, amelyeket semmiképpen sem tudsz befolyásolni?

Önmagadért teszel mindent, amit a házasságod sikeréért teszel.

 

Várom a többi olvasó nevében is, hogy ha van valamilyen gondolatod ezzel kapcsolatban, akkor oszd meg velünk!!!

 

Fel vagy már iratkozva a Blogértesítőre? Ha még nem akkor megteheted feljebb, a jobb oldalsávban lévő piros keretes részben.

 

Szólj hozzá!

Címkék: párkapcsolat házasság megváltoztatás elfogadás aforizmák


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr461931331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása