Párkapcsolat szerviz

Dénes MónikaHa Neked párkapcsolati problémáid vannak és tanácstalan vagy, akkor ez a Blog segíteni fog a hatékony megoldás érdekében.
Kattints ide a személyes bemutatkozásomhoz

Blogértesítő

Iratkozz fel a blogértesítőre és azonnal letöltheted ezt a tanulmányt a megcsalásról

katt ide a tanulmány részleteiért

Név:
E-mail cím:
a feliratkozás részletei


 

Kövess Twitteren

kövess twitteren

2009.11.27. 22:28 Dénes Mónika

9 karácsony előtti jótanács arra, hogy az ajándékozás ne stresszes kapkodás legyen

Ugye Te is szeretnél úgy leülni az ünnepi asztalhoz, hogy ne vacsora közben jöjjön ki belőled az összes feszültség, amit az előkészületek, a rohanás, és a rengeteg teendő okozott?

 

Ha az a célod, hogy az év utolsó napjait szeretteiddel tölthesd el, és ennek az együttlétnek minden momentuma, hangulata (az illatok, a zene, a menü, az ajándékbontás pillanatai, a beszélgetés, játék a gyerekekkel, stb.) méltó legyen az ünnephez, akkor olvass tovább...

 

Iratkozz fel a blogértesítőre (dec.6-ig) és a Tied lehet egy értékes karácsonyi ajándék: Csernus doktor névre szólóan dedikált könyve. Részletek itt >>>
 

 

A múltkori blogbejegyzésem már a karácsonyt érintette, felhívtam a figyelmet arra, hogy a rohanás, kapkodás helyett az ünnepnapokat valóban ünnepnek éljük meg, legyen meghitt, bensőséges, és valóban a szeretet sugározzon belőlünk. Mindehhez azonban az is szükséges, hogy a Rád váró teendőket tervezd meg előre, és ehhez próbáld meg tartani is magad, illetve a családtagok bevonásával, egy működőképes munkamegosztással biztosítsátok az örömteli pillanatokat.

Ma még szintén az ajándékozásról beszélnék részletesebben, most a karácsony vonatkozásában, és igyekszem a szerintem fontos, és gyakorlatias tanácsokat egy csokorba szedni.

9 jótanács az ajándékokkal kapcsolatban:

  1. A legjobb, ha már évközben figyelsz, nyitott füllel jársz, és veszed az „üzeneteket”, hogy ki minek is örülne igazán. Ha ez nem történt meg, akkor viszont most már itt az ideje végiggondolni, kinek mit szeretnél ajándékozni, és kb. mennyi összeget tudsz az illetőre szánni.
  2. Célszerű egy listát írni, az ötletekről, egy személyhez akár több alternatívát is felsorolva, és a döntés lehet, hogy a vásárlás közben születik majd meg. Olyan tervet is készíthetsz, hogy mit hol szeretnél majd beszerezni, és melyik nap hová tudsz elmenni, egyéb teendőkkel, utazásokkal esetleg egybekötve. Ha célirányosan érkezel, időt és felesleges feszültségeket takaríthatsz meg.
  3. A hirdetéseket, akciós újságokat is nézegesd, figyelgesd, és jegyzetelj, hogy mit, hol lenne érdemes megszerezni, írd fel, nehogy lemaradj valami jó vételről.
  4. Nem fogsz tudni mindent egyszerre megvenni, ezért ha egyszer-egyszer rábukkansz valami olyanra, amit jónak találsz, nyugodtan vedd meg, és már ki is pipálhatod a listán.
  5. Ne hagyd az utolsó pillanatra a vásárlást, az idő kényszere alatt lehet, hogy nem a megfelelő darabot fogod megvenni, vagy esetleg nem is kapsz már teljesen az elképzelésednek megfelelő meglepit. A nagy tömegben sem túl élvezetes boltról boltra mászkálni, sokan ezt hamar megunják, és emiatt inkább azonnal megvesznek bármit.
  6. Már az interneten keresztül is lehetőség van vásárolni, ha olyan terméket szeretnél, amihez nem fontos, hogy lásd, megfoghasd, megszagold, stb., akkor bátran rendelj a webáruházak széles választékából.
  7. Egymásnak megspórolhatjátok azt a fejtörést, hogy kitaláljátok azt a megfelelő ajándékot, ami valóban örömöt fog okozni, ha mindenki ír egy kívánságlistát többféle árkategóriában is.
  8. Ne felejts el a csomagolópapírt sem, vagy az ajándéktasakokat, és már korán be is csomagolhatod az ajándékokat, így legalább valóban titok marad, ha esetleg családtagok megpróbálják megkeresni az eldugott meglepetéseket.
  9. És utolsó lehetőségként biztatnálak arra is, hogy bátran készíts saját magad is ajándékot. Engedd szabadjára fantáziádat, hogy mivel is tudnál kedveskedni szeretteidnek, és hidd el, pozitív lesz a fogadtatás, értékelni fogják erőfeszítéseidet. Ezen kívül, mindez pénztárcakimélő is lehet, valamint a sokaknak terhes vásárlástól is megkímélheted magad.

 

Iratkozz fel a blogértesítőre (dec. 6-ig) és a Tied lehet egy értékes karácsonyi ajándék: Csernus doktor névre szólóan dedikált könyve. Részletek itt >>>
 

  

 

Szólj hozzá!

Címkék: egészség karácsony életmód meglepetés ajándékozás munkamegosztás


A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr61557520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása